För Patienter

Med Alteri Cares verktyg ökar du tillgängligheten för dina patienter. De möter dig och dina medarbetare på en lättnavigerad hemsida, vare sig de surfar från dator, platta eller mobil. Självklart har sidan er verksamhets grafiska form och utseende. Vi vill att det ska vara lika enkelt som säkert för patienten att söka vård digitalt.

Så här fungerar det

AlteriCare icon transparent png

BankID garanterar säker inloggning

Legitimering sker med mobilt BankID. Väl inloggad beskriver patienten sitt problem och varför de söker vård. Därefter få de möta era vårdgivare via videosamtal, vanligt samtal eller chatt.

AlteriCare icon transparent png

Starta ärende

Patienten anger sitt ärende. Det kan vara allt från att besvara frågor angående sitt hälsotillstånd, boka tid för läkarbesök eller ansluta till ett förbokat vårdbesök.

AlteriCare icon transparent png

Vårdbesöket

Tillsammans med vårdgivaren bestämmer patienten hur samtalet ska genomföras. Via videosamtal, vanligt samtal eller textmeddelande. All kommunikation är säkrad med kryptering för en trygg vårdkontakt. Information hanteras i enlighet med PDL och GDPR.

AlteriCare icon transparent png

Påminnelse och uppdatering

Via sms får patienten påminnelser om bokade besök och meddelande om uppdateringar i pågående ärende. En länk i meddelandet tar patienten direkt till ärendet efter att de bekräftat sin identitet med BankID.

Är du intresserad av framtidens vård?